هدگیر و سیفتی نک پد چیست؟
یکی از وسایل بسیار مهم در ارتودنسی است. این وسیله به سیستم ارتودنسی و گردن یا سر بیمار وصل می شود و برای کمک به بهبود وضعیت فک ها (مخصوصا فک پایین) استفاده می شود.نام قسمت گردنی سیفتی نک پد می باشد.
این وسیله چه کاری برای دندان ها و فک ها می کنند؟
برای جابجایی دندان ها و فک ها، گاهی اوقات براکت ها نیروی کافی ندارند. از این رو از هدگیر ارتودنسی استفاده می شود که یکی از تجهیزات ارتودنسی است که بیشتر در اصلاح ناهنجاری ها ی فکی به ویژه اوربایت و آندربایت شدید مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از هدگیر ارتودنسی در نوجوانان و کودکان رایج تر از بزرگسالان است زیرا فک آنها درحال رشد می باشد.
هدگیر ارتودنسی معمولا در کودکان و بزرگ تر ها که اختلالاتی در فکشان دیده می شود، مناسب می باشد.
در مرحله رشد کودکان، استخوان های فک هنوز هم به طور فعالی دارند رشد می کنند.
با عقب انداختن رشد فک با فشارهای ثابت، مال اکلوژن بدون هیچ جراحی اي حل می شود.
اغلب هم راه حل بهتری نسبت به مشکلات دیگر به حساب می ایند. خصوصا زمانی که جراحی ترمیمی نیاز باشد.
از جمله مشکلاتی که نیاز به هدگیر پیدا می کنند، عبارتند از :
اورجت : که به طور رایجی به عنوان buck teeth هم شناخته شده اند، در این مشکل، دندان های بالایی زاویه ای به سمت جلو و لب ها پیدا می کنند .
آندربایت : در این مشکل، دندان های جلویی پایینی از دندان های بالایی جلو تر می باشد.
کراس بایت : دندان های بالایی و پایینی منظم نیستند، خصوصا وقتی که بایت انجام می شود.
اورجت و اوربایت همان مال اکلوژن کلاس ۲ می باشند، در حالی که آندر بایت و کراس بایت هر دو مال اکلوژن کلاس ۳ می باشند.
اوربایت : در این مشکل، دندان های جلویی بالا روی دندان های پایینی جلویی را می پوشانند.
شکل ظاهری هدگیر ارتودنسی
هدگیر ارتودنسی از دو بخش خارجی و داخلی تشکیل شده است. یک بخش خارج دهانی و یک بخش داخل دهانی در مجموع سازنده هد گیر ارتودنسی هستند. بخش داخل دهانی، یک قوس داخلی دارد و بخش خارج دهانی یک قوس خارجی دارد که به بخش نواری به نام سیفتی نک پد در پشت گردن متصل میشود. بر خلاف ظاهری که دارد، استفاده از آن بسیار آسان است و هیچ گونه درد و ناراحتی را به همراه ندارد مگر در روز های ابتدایی که کم کم به آن عادت می کنید .
مدت زمان استفاده از هدگیر چقدر است؟
از این وسیله ی ارتودنسی زمانی استفاده می شود که فرد در سن رشد است و فک او راحت شکل می گیرد و درمان به بهترین شکل جواب می دهد. فرد باید ۱۵ ساعت از هدگیر استفاده کند و می تواند این مدت را به صورت کوتاه کوتاه تقسیم کند و یا بصورت طولانی مدت .
انواع هدگیر:
از انواع آن می توان به هدگیر گردنی، هدگیر پشت سر، هدگیر کشش معکوس اشاره کرد.
مراقبت از هدگیر ارتودنسی
از آن جایی که بهداشت دهان و دندان در دوره ارتودنسی بسیار اهمیت دارد، هنگامی که از اين وسيله ارتودنسی استفاده می کنید، باید مرتباً آن را تمیز کنید تا از تجمع باکتری ها و پلاک ها پیشگیری کنید. هنگام خارج سازی هد گیر ارتودنسی مراقب باشید تا لب و دهان خود را زخمی نکنید و آسیبی به بدنه هد گیر وارد نکنید. در صورتی که به هد گیر آسیب وارد شود، طول درمان ارتودنسی بیشتر خواهد شد. در چنین مواقعی به ارتودنتیست خود مراجعه کنید تا فوراً آسیب ایجاد شده را برطرف کنید.
قیمت هدگیر ارتودنسی چه قدر است؟
به دلیل اینکه نوع درمان در همه بیماران متفاوت است و روش های متفاوتی دارد نمی توان قیمت دقیق را اعلام کرد و باید متخصص ناهنجاری های دهانی شما را تشخیص دهد و قیمت را مشخص کند.
شرکت دانش بنیان توسعه صنعت هلال تهران تولید کننده اچ هدگیر و سیفتی نک پد با بهترین کیفیت می باشد.