بررسی انواع روکش موقت دندان و دائم + شرایط استفاده از آنها

روکش موقت دندان

بررسی انواع روکش موقت دندان و دائم + شرایط استفاده از آنها

روکش موقت دندان یکی از انواع روکش‌هایی است که برای ترمیم مورداستفاده قرار می‌گیرد. روکش در حقیقت یک کلاهی است که شمایلی شبیه به دندان دارد و هدف استفاده از آن بازسازی شکل، اندازه، ظاهر و استحکام دندان‌هایی است که دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند.

در یک دسته‌بندی کلی روکش‌ها به دو نوع موقت و دائم تقسیم‌بندی می‌شوند. کاربردهای متعددی برای روکش موقت دندان دندانپزشکی تعریف می‌شود، اما یکی از مهم‌ترین آنها مربوط به زمانی است که استفاده تولید روکش دائم به درازا می‌کشد. در چنین شرایط بنا به تشخیص متخصص، ممکن است از این نوع روکش استفاده شود.

جنس روکش موقت دندان

 قبل از هر چیز باید بیان شود که روکش موقت دندان به توجه به اینکه برای بازه کوتاهی (اغلب یک تا دو هفته) مورداستفاده قرار می‌گیرد، ماهیت متفاوتی نسبت به مدل‌های دائمی دارد. درواقع برای تولید روکش‌های موقت از مواد اکریلیک یا فلزی استفاده می‌شود.

این روکش‌ها که به لحاظ ظاهری شباهت زیادی به دندان‌های اصلی دارند به وسیله چسب‌ موقت بر روی دندان قرار می‌گیرند. بدهی است که دلیل استفاده از این نوع چسب سهولت در جداسازی روکش موقت دندان هنگام اتصال روکش دائم است. همچنین به منظور جداسازی روکش موقت ممکن است از مواد کمکی مانند حلال چسب روکش نیز کمک گرفته شود.

جالب است بدانید بسیاری از روکش‌های موقت توسط خود دندان‌پزشک‌ها درون مطب تولید می‌شوند، این در حالی است که ضرورت روکش‌های دائمی درون آزمایشگاه‌های مخصوص ساخته می‌شوند. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد رنگ روکش‌های موقت است. آنهایی که با اکلریک تولید می‌شوند از آنجایی که هم رنگ دندان‌ها هستند بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرند. از طرفی مدل‌های فلزی با توجه به تفاوت رنگی که ایجاد می‌کنند، زیاد مطلوب بیماران نیستند.

بررسی تفاوت روکش موقت و دائم

روکش موقت دندان از جنبه‌های مختلفی با مدل‌های دائم تفاوت دارد که در ادامه به بررسی همه‌ی آنها پرداخته شده است:

1. جنس روکش

با توجه به مدت‌زمان کوتاهی که روکش‌های موقت مورداستفاده قرار می‌گیرند، اغلب از مواد ارزان‌قیمت همانند فلز و اکلریک تولید می‌شوند. از طرفی روکش‌های دائمی ممکن است از طلا، فولاد ساده یا ضدزنگ، پرسلن و یا سرامیک تولید شوند.

2. مدت زمان استفاده

همان‌طور که پیش‌تر نیز بیان شد، مدت‌زمان استفاده از روکش‌های موقت حداکثر به 3 هفته می‌رسد، اما مدل‌های دائمی ممکن است بین 10 تا 15 سال دوام و ماندگاری داشته باشند. در برخی نمونه‌های مرغوب این عدد امکان دارد به 25 سال نیز برسد.

3. شرایط ظاهری

بحث ظاهری در روکش موقت دندان کمترین اهمیت ممکن را دارد، چراکه قرار نیست برای مدت‌زمان طولانی از آنها استفاده کرد. این در حالی است که برای یک روکش دائم موضوع کاملاً متفاوت می‌باشد به گونه‌ای که تولید آن درون لابراتوار انجام می‌شود تا کاملاً متناسب با دندان بیمار باشد. این تناسب به گونه‌ای رعایت می‌شود که روکش رنگی مشابه با سایر دندان‌های بیمار داشته باشد.

4. نحوه قرارگیری روکش موقت دندان و دائم

برای اتصال روکش موقت از چسب‌های موقت استفاده می‌شود، اما برای نمونه‌های دائمی از چسب‌های مخصوص که ماندگاری بیشتر دارند استفاده می‌شود.

5. هزینه روکش

مشخص است با توجه به متریال و ماهیتی که وجود دارد، قیمت روکش موقت دندان نسبت به مدل‌های دائم کمتر باشد.

دلیل استفاده از روکش موقت دندان

همان‌طور که مشخص است، روکش موقت دندان جایگزینی موقت برای روکش دائم می‌باشد. به این ترتیب، نقش این روکش‌ها همان چیزی است که برای نمونه‌های دائم تعریف می‌شود، با این تفاوت که کیفیت و مرغوبیت آنها را ندارند. در نظر داشته باشید در صورتی که از روکش موقت استفاده نشود ممکن است عاج‌های آسیب ندیده نیز مورد تخریب قرار گیرند.

روکش موقت دندان

روشن است که روکش دائم به منظور بازسازی مصنوعی تاج آسیب‌دیده دندان و جلوگیری از تخریب بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرند. این در حالی است که از منظر زیبایی‌شناسی نقش بسیار پررنگ و حیاتی را بازی می‌کنند. خلاصه‌ای از مهم‌ترین علل ضرورت استفاده از روکش دندان دائمی در ادامه ذکر شده است:

  • جلوگیری از پوسیدگی و شکستگی دندان
  • فیکس کردن بریج دندان
  • هنگام استفاده از ایمپلنت
  • حفظ زیبایی دندان‌

راههای مراقبت از روکش موقت دندان

روکش موقت دندان با توجه به آنچه بیان شد، استحکام و مقاومت کمتری نسبت به نمونه‌های دائمی دارد. از این رو، رعایت یکسری نکات به منظور حفظ سلامت این روکش‌ها ضروری است.

اولین مورد که باید به آن اشاره کرد، اجتناب از خوردن غذاهای سفت و چسبناک است. توصیه می‌شود هنگامی که از روکش موقت استفاده می‌کنید، از خوردن مواردی مانند آب‌نبات، شکلات‌، آجیل، کارامل، سیب و غیره دوری کنید.

شکر و شیرینیجات دیگر مواد غذایی هستند باید از خوردن آنها اجتناب کرد. بلورهای شکر و مواد قندی با توجه به ابعاد کوچکی که دارند ممکن است از شیار بین روکش و دندان نفوذ کنند و شرایط پوسیدگی دندان را فراهم نمایند.

همچنین باید از خوردن غذاهای خیلی سرد و یا خیلی گرم دوری کرد. غذاهای خیلی گرم و یا خیلی سرد می‌توانند موجب واردکردن شوک حرارتی به روکش موقت دندان شوند که نتیجه آن تغییر در ساختار شیمیایی و فیزیکی آن است. در حقیقت این مورد می‌تواند منجر به کاهش کیفیت و استقامت روکش شود.

درنهایت اکیداً توصیه می‌شود که از مسواک نرم استفاده نمایید. مدل‌های سفت می‌توانند موجب جابجایی روکش و حتی جدا شدن آن شوند.

کنده شدن روکش موقت دندان

با توجه به چسبی که معمولاً برای روکش موقت دندان مورداستفاده قرار می‌گیرد، کنده شدن آن یک امر طبیعی است. در چنین شرایطی اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام داد تماس با دندانپزشکی است. در چنین شرایطی معمولاً دندانپزشکی نسبت به تعویض روکش اقدام می‌کند تا از مطمئن شود که هیچ خطری سلامت دندان‌های شما را تهدید نمی‌کند.

روکش موقت دندان

در صورتی که شرایط مراجعه به دندانپزشکی را ندارید، ضروری است که از خوردن مواد غذایی سفت اجتناب کنید. استفاده از کیت خانگی ترمیم نیز یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌توانید انجام دهید. همه این موارد راه‌های موقتی هستند تا زمان و شرایط مناسب برای مراجعه به دندانپزشکی را به دست آورید.

تأکید می‌شود که خودتان هیچ تلاشی برای اتصال مجدد روکش موقت انجام ندهید. معمولاً وقتی دندانی برای روکش دائم آماده می‌شود، پایه آن به میزان زیادی تراش داده می‌شود که این موضوع استحکام دندان را کاهش می‌دهد. به این ترتیب، این امکان وجود دارد با کمترین فشار پایه دندان دچار آسیب شود که جبران آن کار آسانی نخواهد بود.

تهیه روکش موقت دندان

در صورتی که دندانپزشکی تمایلی به تولید روکش موقت نداشته باشد، اغلب به سراغ خرید آن می‌رود. خرید روکش موقت دندان کاری است که موجب صرفه‌جویی در وقت و حتی هزینه‌های تمام‌شده درمان می‌شود. شرکت‌های تولیدکننده معمولاً شرایط و ادوات تولید بهتری نسبت به آنچه درون یک مطب وجود دارد، دارند. به این ترتیب، کیفیت و دوام تولیدات این قبیل شرکت‌ها به میزان قابل‌توجهی بیشتر است.

یکی از برجسته‌ترین مجموعه‌های فعال در این زمینه شرکت توسعه صنعت هلال است که در سال‌های گذشته سهم جالب‌توجهی از بازار تجهیزات پزشکی را به خود اختصاص داده است. این شرکت با تکیه بر دانش و مهارت کادر مجرب خود و البته ادوات و دستگاه‌های به روز توانسته محصولات متنوع و باکیفیتی را تولید کند.

در نظر داشته باشید علاوه بر روکش موقت دندان بسیار از محصولات دندان‌پزشکی توسط مجموعه توسعه صنعت هلال تولید و عرضه می‌شود. لازم به ذکر است برای رفاه حال مشتریان عزیز امکان خرید غیرحضوری تولیدات این شرکت وجود دارد. این امر در حالی با ارائه یک درگاه پرداخت امن صورت می‌گیرد، امکان عودت کالا در صورت معیوب بودن و ارسال رایگان برای برخی سفارش‌ها میسر است.

اشتراک :

تولیدکننده تجهیزات ارتودنسی

توسعه صنعت هلال

شرکت دانش بنیان توسعه صنعت هلال با تکیه بر اراده قوی توانسته است بسیار از دستگاههای ارتودنسی شامل انواع براکتها ، باکال تیوب و بند ، الاستیک ها و موارد دیگر را در داخل ایران تولید نماید. رسیدن به توان حاصل تلاش مدیریت خلاق و کارشناسان پرتلاش مجموعه می باشد.

جدول محتوا

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.