معرفی کامل براکت ارتودنسی و بررسی 7 مدل برجسته از آن

براکت ارتودنسی

معرفی کامل براکت ارتودنسی و بررسی 7 مدل برجسته از آن

براکت ارتودنسی ازجمله مهم‌ترین اجزای بریس‌های ثابت به شمار می‌آید که توسط چسب‌های مخصوص به دندان متصل می‌شوند. براکت قادر است سیم ارتودنسی را که موجب اتصال همه دندان‌ها به هم می‌شوند را نگاه دارد. از طرفی نیز قلاب‌های ریز روی هر براکت می‌توانند الاستیک‌ها را به یکدیگر متصل کنند که باعث حرکت دندان‌های بالا و پایین جهت اصلاح بایت می‌شوند.

ماهیت براکت ارتودنسی

بریس‌های سنتی اغلب از دو بخش اصلی تشکیل می‌شوند و شامل نگین‌ یا براکت ارتودنسی دندان فلزی که به دندان‌های بالایی و پایینی متصل شده‌اند و همچنین سیمی که این براکت‌های مربع شکل را به هم می‌چسباند، می‌شوند.

از طرفی براکت‌هایی که در پروسه ارتودنسی ثابت مورد استفاده قرار می‌گیرند، در اکثر موارد شامل قطعات فلزی مربع شکل کوچکی می‌شوند که برای اتصال آنها به دندان‌ها از سیمان دندانپزشکی استفاده می‌شود. در حقیقت این سیمان یک نوع چسب مخصوص به شمار می‌رود که ماندگاری بسیار بالایی دارد.

جالب است بدانید که براکت ارتودنسی به خوبی می‌تواند دندان‌های شلوغ، کج و بیرون‌زده را اصلاح کند و لبخند زیبا را به افراد هدیه دهد. همچنین مواردی مانند بایت (می‌تواند شامل اوربایت، دیپ بایت یا آندر بایت باشد)، تقارن فک و فاصله دار بودن دندان‌ها نیز به کمک بریس‌ها قابل اصلاح می‌باشند.

باید درنظر داشت که در اکثر مواقع، براکت‌ها تا هنگامی که پروسه درمان با بریس‌ها کامل شود باید بر روی دندان‌ها باقی بمانند. گاهی هم ممکن است که براکت‌‌های کار شده شل شده یا بشکنند که در این زمان دندانپزشک آن را دوباره محکم کرده و یا با نمونه دیگری تعویض می‌نماید.

کاربرد براکت ارتودنسی

در نگاه اول بیشتر افراد به این گمان هستند که تنها وظیفه براکت ارتودنسی نگهداشتن سیم یا آرچ‌وایر است. در حالی که براکت‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که تمامی حرکات دندان‌های شما، کاملا کنترل شده باشند. در حقیقت به کمک این نگین‌ها، دندان‌ها در راستای سیم‌های کارشده لغزش می‌کنند که این یک حرکت کاملا مفید و مثبت است.

در نظر داشته باشید که ترکیب براکت، سیم و باند ارتودنسی این فرصت را برای متخصص فراهم می‌کند تا دندان‌ها را در زاویه و جهت مناسب به حرکت در بیاورد. گفتنی است باند ارتودنسی یک حلقه فلزی نازک می‌باشد که از فولاد ضد زنگ تولید می‌شود و وظیفه محکم کردن اتصالات ارتودنسی به دندان را بر عهده دارد. به بیان ساده باندها به منظور اصلاح بایت و قرار دادن آن در موقعیت ایده‌‌آل به کار گرفته می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین آیتم‌های که در طول پروسه ارتودنسی بسیار حائز اهمیت است، زمان می‌باشد. در واقع تا زمانی که بایت به طور کامل اصلاح نشده باشد براکت ارتودنسی بر روی دندان‌ها باقی می‌ماند. از این رو استفاده درست و اصولی از این نگین‌ها می‌تواند این فرایند را کوتاه‌تر کند.

لازم است بدانید که هر دندان در یک طرح ارتودنسی براکت منحصربه‌فرد خود را دارد. به این ترتیب نگین‌ها به کمک دهانه‌ای که بر روی آنها تعبیه شده و سیم‌ محکم می‌شوند. همچنین در برخی از مدل‌ها، براکت‌ها دارای قلاب‌هایی هستند که محل قرارگیری الاسیتک‌ها می‌باشند. این الاسیتک‌ها نیز خود نوارهای لاستیکی می‌باشند که شمایلی دوار دارند و با قرار گرفتن در اطراف براکت موجب نگه داشتن سیم کمانی در جای خود می‌شوند. این کار در کل فرایند درمان ادامه خواهد داشت.

معرفی 7 مدل از انواع براکت های ارتودنسی

به طور کلی انواع براکت ارتودنسی از حیث جنس و عملکردی که دارند در مدل‌های مختلفی دسته بندی می‌شوند که مشخصا هر یک ویژگی خاص خود را دارند. زمانی یک متخصص قصد انتخاب براکت را داشته باشد چندین پارامتر وجود دارد که باید به آنها توجه کند. این فاکتورها می‌تواند شامل مدت زمانی که بریس باید در دهان بیمار قرار گیرد، توجه بیمار به زیبایی، هزینه، شدت و ضعف مشکلاتی که بیمار برای رفع آنها راجعه کرده است، ضرورت استفاده از هدگیر و غیره باشند.

1. براکت از جنس فولاد ضد زنگ

این نوع مدل از نگین‌ها معمولا با عنوان براکت فلزی مورد خطاب قرار می‌گیرند که استفاده از آنها در درمان ارتودنسی بسیار رواج دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که برای این براکت‌ها مطرح می‌شود قدرت و استحکام است که می‌تواند منجر به حرکت دادن دندان‌ها به منظور مرتب سازی آنها شود. اگرچه براکت فلزی ممکن است به لحاظ زیبایی زیاد جذاب نباشد، اما بیشترین تاثیر را در روند درمانی ارتودنسی از خود به جای می‌گذارد.

2. براکت سلف لیگیت یا دیمون

دیمون (Damon) از آن دست براکت‌ها می‌باشد که امکان تنظیم خودکار را دارد. از این رو، مدل یادشده به متخصص این شانس را می‌دهد تا از بریس‌هایی برای بیمار خود استفاده کند که نیازی به باندهای لاستیکی یا الاستیک ندارند.

اگر بخواهیم مقایسه‌ای داشته باشیم، در بریس‌های سننتی کار محکم کردن آرچ وایر‌ها توسط باندهای لاستیکی یا فلزی کوچک انجام می‌گیرد که به آنها لیگاچور گفته می‌شود؛ اما در براکت ارتودنسی سلف لیگیت نیازی به این چنین باندها وجود ندارد. جنس این براکت‌ها ممکن است فلزی یا سرامیکی باشد که اجرای آنها پیچیدگی کمتری داشته و زیبایی بهتری را به ارمغان می‌آورد.

3. براکت لینگوال

این نوع از براکت ارتودنسی اجرای تقریبا متفاوت نسبت به سایر مدل‌های موجود دارند، چرا که پشت دندان‌ها کار می‌شوند به طوری که تقریبا در دید نیستند. استفاده از براکت لینگوال عوارض کمتری را برای بیماران در پی خواهد داشت چراکه تحریک زبان، تغییر در نحوه صحبت کردن و مواردی از این قبیل اغلب دیده نمی‌شود.

بدیهی است که بکارگیری چنین براکتی نه تنها می‌تواند روند درمان را به صورت کامل انجام دهد، بلکه از جیث زیبایی شناسی نیز مشکل مدل‌های فلزی را نخواهد داشت. البته ذکر این نکته ضروری است که استفاده از براکت لینگوال نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد.

4. براکت دندان سرامیکی

براکت ارتودنسی سرامیکی ازجلمه زیباترین مدل‌هایی می‌باشند که در حال حاضر در دسترس هستند. جالب است بدانید این بریس‌ها به خوبی با رنگ دندان‌های بیمار ترکیب می‌شوند به طوری که به سختی می‌توان حضور آنها را در دهان تشخیص داد.

جنس اغلب این براکت‌ها از پلیمرهای سرامیکی است که دارای استحکام قابل توجهی هستند و در دو مدل شفاف یا نیمه شفاف عرضه می‌شوند. حتی سیم‌های آنها نیز سفید و شفاف کار می‌شوند تا هر چه کمتر دید شوند.

5. براکت ارتودنسی پلاستیکی

براکت ارتودنسی پلاستیکی نیز تمرکزی زیادی بر روی مباحث زیبایی شناختی دارد. در حقیقت در کنار استحکام بسیار بالایی که این مدل دارد، در پروسه ساخت آنها رنگ دندان‌های بیمار حتما لحاظ می‌شود به گونه‌ای که تقریبا نامرئی به نظر می‌رسند. همچنین استفاده از این نوع براکت‌ها بسیار ساده بوده و به راحتی بر روی دندان‌ها اجرا می‌شوند.

براکت ارتودنسی

6. براکت کروم کبالت

از بارزترین ویژگی‌های براکت ارتودنسی کرم کبالت استحکام آنهاست. عناصری مانند کرم و کبالت در ترکیب شیمیایی این براکت بکار رفته‌اند موجب افزایش مقاومت به خوردگی آن می‌شوند. از این رو استفاده از آنها برای مدت طولانی در محیط دهان بلامانع می‌باشد.

مطابق با  آمارهای منتشر شده این سری از براکت‌ها موجب افزایش سرعت روند درمان می‌شوند در حالی که نسبت به مدل‌های مشابه فلزی کمترین میزان اصطکاک را داشته که تنش را کاهش می‌دهد.

7. براکت تیتانیومی

تیتانیوم از جلمه فلزات گرانقیمتی است که استحکام و دوام بالایی از خود به نمایش می‌گذارد. به این ترتیب هر وقت بحث استحکام برجسته باشد، براکت‌های تیتانیومی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده می‌باشند. گفتی است که برای حرکت دندان‌ها در مسیر مناسب، این مدل می‌تواند نیروهایی پایدار را وارد کند که این فرایند ذکرشده را تسریع می‌کند، اما همانطور که اشاره شد قیمت براکت ارتودنسی تیتانومی ممکن است نسبت به سایر مدل‌ها بیشتر باشد.

براکت ارتودنسی

تهیه براکت ارتودنسی

خرید براکت ارتودنسی یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی است که امروزه جامعه دندانپزشکان با آن رو به رو هستند؛ اما خوشبختانه شرکت دانش بنیان توسعه صنعت هلال در طی سال‌های فعالیت خود توانسته نسبت به تولید انواع دستگاه‌های ارتودنسی اقدام کند. در حقیقت محصولات این مجموعه موفق قادر به رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است.

اشتراک :

تولیدکننده تجهیزات ارتودنسی

توسعه صنعت هلال

شرکت دانش بنیان توسعه صنعت هلال با تکیه بر اراده قوی توانسته است بسیار از دستگاههای ارتودنسی شامل انواع براکتها ، باکال تیوب و بند ، الاستیک ها و موارد دیگر را در داخل ایران تولید نماید. رسیدن به توان حاصل تلاش مدیریت خلاق و کارشناسان پرتلاش مجموعه می باشد.

جدول محتوا

سبد خرید
برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.