ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی

ارتودنسی دندان یکی از تخصص‌های مربوط به رشته دندانپزشکی است که تمرکز آن بر تشخیص و درمان ناهنجاری‌های دندان‌ها و اجزای مرتبط با آن در صورت می‌باشد و یکی از چندین شاخه‌ی تخصصی در رشته دندانپزشکی است که به طور اختصاصی با تشخیص و درمان ناهم ردیفی دندان‌ها و بی‌نظمی اجزای ناحیه فک سروکار دارد.

در اوایل پیدایش این تخصص، روش‌های ارتودنسی بیشتر برای مرتب و صاف کردن دندان‌های کودکان و نوجوانان استفاده می‌شد، اما امروزه حدود 30 درصد از بیمارانی که از ارتودنسی استفاده می‌کنند را بزرگسالان تشکیل می‌دهند. این درمان یک شاخه چندجانبه یا چندمنظوره در دندانپزشکی است که می‌تواند به تنهایی یا در ترکیب با روش‌های درمانی فک و صورت یا دندانپزشکی زیبایی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

ارتودنسی دندان‌های کج و نامرتب شما را مرتب میکند زیرا بدون آن علاوه بر این که ظاهری ناخوشایند به لبخند شما می‌دهد، برای سلامت دهان و دندان و حتی سلامت عمومی بدن نیز مضر است.

تمیز کردن دندان‌های شلوغ و روی هم سخت‌تر است. بنابراین احتمال پوسیدگی، بیماری لثه و… را افزایش داده و همچنین در تکلم و جویدن غذا نیز می‌تواند اختلال ایجاد کند. ارتودنسی بهترین روش مرتب کردن دندان‌های بهم ریخته است.
مشکلاتی از قبیل جلو بودن فک بالایی، جلو بودن فک پایینی، شلوغی دندان‌ها، کج بودن دندان‌ها و یا هم ردیف نبودن آرواره‌ها می‌تواند در هر شخصی باعث ایجاد مشکلاتی در خوردن یا تکلم شود. در چنین مواردی توصیه می‌شود که با استفاده از روش‌های ارتودنسی ، موقعیت دندان‌ها به تدریج تغییر داده شود تا به حالت صاف و ردیف در بیاید. از این درمان می‌‌توان برای اهداف زیبایی در مورد اشخاصی که دوست دارند لبخند زیباتری داشته باشند، نیز استفاده کرد.

ردیف نبودن دندان‌ها یا آرواره‌ها مشکلی است که در هر شخص ممکن است به صورت مادرزادی وجود داشته و یا به مرور زمان در اثر آسیب‌دیدگی از ناحیه فک و یا رفتارهای نادرستی مانند مکیدن شست در دوران کودکی ایجاد شود. به هر حال این مشکل به هر دلیلی که پیش آمده باشد، آنچه که در مورد آن اهمیت دارد این است که بلافاصله تحت درمان قرار گیرد. چراکه مرتب نبودن دندان‌ها می‌تواند در دراز مدت باعث بروز مشکلات خطرناک‌تری از نظر سلامتی دهان و دندان برای شما شود.

 ارتودنسی یک روش درمانی بسیار کارآمد و مؤثر است که می‌تواند برای اهداف زیر مورد استفاده قرار گیرد:
  • درمان فاصله‌دار بودن دندان
  • اصلاح وضعیت فک و دندان‌ها جهت اطمینان از ردیف بودن و موقعیت درست آنها
  • صاف کردن دندان‌های کج
  • بهبود عملکرد دهان (مانند قابليت جويدن غذا و تکلم)
  • رفع مشکل عقب و جلو بودن فک‌ها
  • اگرچه درمان به روش ارتودنسی در هر سنی می‌تواند به طور مؤثری انجام شود اما معاینه و ارزیابی‌های لازم برای این روش باید در حدود سن 7 سالگی انجام شود. هر چقدر روش ارتودنسی زودتر و در سنین پایین‌تری انجام گیرد، مشکل مربوطه سریع‌تر حل خواهد شد و احتمال موفق بودن درمان بیشتر خواهد بود.
  • در حال حاضر روش‌های درمانی مدت‌داری برای بیماران واقع در سنین 7 تا 11 سال وجود دارد که می‌تواند آثار و فواید چشمگیری را برای این افراد، به ویژه در صورتی که ناهنجاری‌های فک وجود دارد، به دنبال داشته باشد.
  • استفاده از این روش‌ها می‌تواند در جلوگیری از بروز بعضی از بیماری‌های دهان و دندان و یا تشدید این بیماری‌ها نیز تأثیر زیادی داشته باشد. درمان این گونه از مشکلات و ناهنجاری‌های دهان و دندان در کودکانی که هنوز در سن رشد هستند، به ما امکان می‌دهد تا بهتر بتوانیم به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنیم.
  • در واقع دستیابی به اغلب این نتایج در بزرگسالانی که استخوان‌های صورت و فک آنها به طور کامل رشد پیدا کرده است، ممکن است به سادگی امکانپذیر نباشد. علاوه بر آن، درمان زودهنگام در کودکان می‌تواند موجب ساده‌تر شدن درمان‌های دیگر در آینده و یا اصلاً رفع نیاز به چنین درمان‌هایی شود.
  • ارتودنسی فقط مخصوص کودکان و نوجوانان نیست. در واقع بیش از 20 درصد از بیمارانی که از روش ارتودنسی استفاده می‌کنند، بزرگسالان هستند. پس هیچ کس به قدری مسن نیست که نتواند از روش ارتودنسی استفاده کند.

مشکلاتی که بزرگسالان برای درمان آن از ارتودنسی استفاده می‌کنند غالباً همان مشکلاتی است که در کودکان وجود دارد. خیلی از بزرگسالان هم این مشکلات را از زمان کودکی داشته‌اند اما تاکنون نتوانسته‌اند که برای درمان آن اقدام کنند.

بعضی از این افراد هم در کودکی درمان‌هایی انجام داده‌اند، اما ممکن است به خاطر محدودیت‌ها و یا کمبودهایی که آن زمان از نظر کارآیی روش‌های ارتودنسی وجود داشته است، اکنون که به سن بزرگسالی رسیده‌اند نیاز به درمان‌های بیشتری داشته باشند.

در ارتودنسی یک پایه فلزی یا سرامیکی به هر یک از دندان‌ها متصل می‌شود و سپس یک سیم دندانی از هر یک از این پایه‌ها عبور داده می‌شود. متخصص ارتودنسی می‌تواند با تنظیم وضعیت این سیم در فواصل زمانی منظم، دندان‌هایی که مشکل دارند را به تدریج به حالت مرتب و صاف در بیاورد.

هنگامی که نتایج مورد نظر با استفاده از مزايای ارتودنسی ثابت به دست آمد، بریس‌های ثابت به طور کامل برداشته می‌شوند. قیمت ارتودنسی ثابت نیز مانند دیگر روش‌های ارتودنسی به پیچیدگی مشکل، نوع وسایل مورد استفاده و مدت زمان درمان بستگی دارد.ارتودنسی

مراحل ارتودنسی ثابت و بریس های متحرک دندان معمولاً بین 6 تا 30 ماه زمان می‌برد و مدت آن به سن بیمار و شدت مشکلات ارتودنسی بستگی دارد.

برنامه‌های درمانی ارتودنسی معمولاً شامل استفاده از یک ابزار مناسب است که بتواند دندان‌های شما را به آرامی به حالت صاف و مرتب در بیاورد.

بریس‌ها، ردیف‌سازها، ریتینرها، هدگیر و براکت‌های شفاف و نامرئی، نمونه‌هایی از ابزارهای رایج در ارتودنسی هستند. برای دستیابی به نتایج مطلوب، لازم است در طول دوره درمان از این ابزارها به خوبی مراقبت شود. بهترین ارتودنتیست راهنمایی‌ها و دستورات خاصی را در مورد نحوه مراقبت از این ابزارها و نیز اقداماتی که باید در طول دوره درمان خود انجام دهید به شما ارائه می‌کند تا بهترین نتایج ممکن را از این روش بگیرید.

شرکت توسعه صنعت هلال به عنوان اولین شرکت دانش بنیان بیش از 10 سال است که مشغول یه تولید محصولات ارتودنسی بوده و دارای مجوزها و تائیدیه‌های لازم می‌باشد.

شرکت توسعه صنعت هلال تولید کننده انواع محصولات ارتودنسی با بهترین کیفیت می باشد.

https://tshdental.com/

اشتراک :

مطالب بیشتر

ديستال شو چيست؟

ديستال شو چيست؟ ديستال شو نگهدارنده براي جلوگيري از حركت مزيالي مولر هاي دائمي اول با از دست دادن زودرس

کوبایاشی

کوبایاشی چیست؟

کوبایاشی از وسايل مورد استفاده در ارتودنسي مي باشد و نوعي سیم قلاب کمکی است که پایان آن پیچ خورده

گیج

گیج چیست؟

گیج جهت تنظیم فرآیند دقیق نصب براکت روی دندان ها کاربرد دارد. این وسیله معمولا دو شاخه ای و از

سبد خرید

خريد بالاي 10 ميليون ارسال رايگان

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.